Bij Hilde Nieuw,Webshop,Wol Katia en zo

Katia en zo


Dag handwerkvrienden

Eerst en vooral een leuk nieuwtje. Bij Hilde komt op de Radio Melinda FM. Het programma “Muziek Terwijl Je Werkt” heeft een onderdeel “verhalen op de werkvloer”. Daar zal er over de winkel gesproken worden. Dit zijn de frequenties: Westkust 107.2 Middenkust 107.8 en DAB+ West-Vlaanderen kanaal 10D of digitaal via: https://melindafm.be/

Een reminder: aanstaande woensdag 17 april 2024 wordt het patroon voor het tweede pakket van de Dawn Chorus reeks, de Blue Tit Cushion, vrijgegeven via de website en de Facebookpagina van Scheepjes

Voor wie liever geen pimpelmeesje op de kussen maast of borduurt, komt er in week 2 een bonus patroon uit. Deze bevat drie alternatieve motieven, nl. een hart, een ster en pijlen. Dit zijn meer eenvoudige geometrische vormen. Dit alles kan ook met de kit gemaakt worden.

Heb je de kit niet? Deze is nog steeds beschikbaar in de winkel en op de webshop Bij Hilde.

De volgers op Facebook of Instagram weten het volgende al. Vroeger dan aangekondigd heb ik garen van Katia in de winkel. Yoehooooo!!! Hieronder zie je de reel die verscheen via de socials.
Momenteel is het aanbod nog beperkt, maar dat zal niet zo blijven. Want net zoals bij de garen van Scheepjes geldt ook hier dat ik op verzoek bestel. Zo is het toch mogelijk om je favoriete wol of garen te verkrijgen.

Toch wil ik een specifiek garen al even van naderbij bespreken. Ik ben namelijk heel enthousiast. Ik heb het over de Katia Fair Cotton Granny. Een garen dat, zoals de naam laat raden, uit 100 % katoen bestaat. Het is ook nog eens biologisch katoen met ook het GOTS keurmerk. Dit keurmerk omvat duidelijke richtlijnen over de bescherming van het milieu tijdens de hele keten van levering van biologische textiel en tevens voor de naleving van maatschappelijke criteria. De Global Organic Textile Standard (= GOTS) garandeert de traceerbaarheid van de wol en het katoen vanaf de herkomst tot aan het eindproduct en waarborgt eveneens dat voldaan wordt aan de ecologische vereisten en dat de gebruikte verf biologisch afbreekbaar is.
Met andere woorden dit garen is een zeer verantwoorde keuze. Daarnaast is het zo mooi!

Maar er is meer. Deze Katia Fair Cotton Granny is zo geverfd dat je (ook hier geeft de naam het wat

weg) wanneer je granny squares haakt, een heel mooi kleurpatroon krijgt zonder te moeten veranderen van draad! Met één bol Fair Cotton Granny kan je maar liefst 12 vierkanten haken. Die zijn niet gelijk qua kleurensamenstelling. Ze passen natuurlijk wel goed bij elkaar. Je krijgt effen vierkantjes, gradiënt vierkanten en ook vierkanten met verschillende kleuren. Er wordt aangegeven wanneer een granny square klaar is en je een nieuwe moet beginnen. Tussen de verschillende granny’s is het garen namelijk ecru. Dit deel garen kan je gebruiken om bijvoorbeeld de vierkantjes aan elkaar te haken of naaien. Hoe tof is dat?! Dit alles terwijl het ook een heel aangenaam garen is om mee te werken. Er is ook een patroon beschikbaar om een tas te maken.

Ik denk dat je wel begrijpt waarom ik enthousiast ben!

Top gebreid

Een ander nieuw garen is de Katia Blue Jeans III. Ook dit is ecologisch verantwoord aangezien het gemaakt is van gerecycleerde jeans. En geef toe, die kegels jeans garen zijn echt cool. Met het garen kan je bijvoorbeeld een mooie en duurzame zomertop of -trui maken. Natuurlijk is er veel meer mogelijk. Denk maar aan een draagtas of rugzak, een plaid met granny’s, een gehaakte of gebreide baret, een sjaal, een spencer … Met dit garen bewijs je dat haken en breien hip is!

Niet alleen van Katia, ook van LANGYARNS is er nieuw garen binnen. Ik heb het over LANGYARNS Bliss en LANGYARNS Pride. Beide garens worden gebruikt voor diverse modellen in het patronenboek Wooladdicts #12 (ook verkrijgbaar in de winkel). De bliss is een zeer zacht katoen. Het vastnemen van zo’n bolletje is al leuk. De zeer mooie pride is een mengeling van linnen, katoen en viscose. Wat maakt dat het een ademend garen is. Beiden zijn zeer geschikt voor zomerkledij.

Naast de nieuwe garens zijn er ook verschillende boeken met patronen, de zogenaamde breiboeken (maar met ook patronen om te haken) binnen.

Geen inspiratie is dus geen probleem. Er zal misschien enkel keuzestress zijn. Maar ook daar is er een oplossing voor: Moederdag, Vaderdag, verjaardag of een ik-verdien-dat-gewoon-dag….

Ik zou zeggen, snuffel maar rond op de webshop. Daar vind je al het nieuws. Je kan ook online bestellen en het laten klaarzetten om op te halen of zelfs laten versturen.

Liefs
Hilde x

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post